Kinderopvang

Hoera Kindcentrum

Hoera kindercentra is een organisatie voor dagopvang, peuterprogramma, buitenschoolse opvang en gastouderopvang in de gemeenten Peel & Maas, Weert, Leudal en Nederweert. Hoera Grathem is gevestigd in de BMV in Jenaplanschool De Klink en heeft de volgende groepen:
● Peutergroep 2-4 jaar: ‘Jip en Janneke’
● Buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-13 jaar (BSO)
● Dagopvang 0-4 jaar 

In peutergroep ‘Jip en Janneke’ wordt gedurende de schoolweken op maandag, dinsdag en donderdag een gestructureerd en gevarieerd peuterprogramma aangeboden van 08.30-12.30 uur. Deze tijden zijn afgestemd op de lestijden van de basisschool. Daarnaast bieden wij in deze peutergroep verlengde opvang aan van 06.30-08.30 uur en van 12.00-13.00 uur.

In het peuterprogramma wordt aandacht besteedt aan de ontwikkelingsgebieden: speel- en werkgedrag, taal- en spraakontwikkeling, zelfredzaamheid, motorische vaardigheden en sociaal emotionele ontwikkeling. Tijdens het programma zijn er een aantal voor de kinderen herkenbare elementen die steeds terugkeren: kringgesprek, knutselactiviteit, gezamenlijk fruit/drinkmoment, verhaaltje lezen, vrij spel, buiten spelen en dagdeelafsluiting.

De BSO biedt voor- én naschoolse opvang aan alle kinderen van de basisschool. Voorschoolse opvang is mogelijk vanaf 06.30 uur, naschoolse opvang tot 18.30 uur. Bij de BSO wordt gewerkt met 2 basisgroepen. De kinderen zitten in deze basisgroep gedurende het fruit- en drinkmoment, direct na schooltijd. Hierna wordt er een diversiteit aan activiteiten aangeboden, zoals een bakactiviteit, knutselactiviteit, spelactiviteit, etc. Kinderen bepalen zelf of ze hieraan deelnemen. Doorgaans vinden kinderen dit erg leuk, maar BSO blijft natuurlijk ook vrijetijdsbesteding. Er is ook alle ruimte om even rustig bij te komen of om zelf met iets aan de slag te gaan.

Op schoolvrije dagen, studiedagen en in schoolvakanties kan uw kind de hele dag terecht 06.30-18.30 uur. Op deze dagen wordt er samengewerkt met de BSO in Ittervoort of Heythuysen. Tijdens schoolvakanties wordt er een leuk, uitdagend en educatief vakantieprogramma aangeboden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Hoera Grathem? Kijk op onze website www.hoerakindercentra.nl of neem contact op met het servicepunt.
T: 077-3589797
E: info@hoerakindercentra.nl

Onze groep is bereikbaar op het volgende telefoonnummer en e-mailadres:
T: 06-15963682
E: grathem@locatie.hoerakindercentra.nl